Sidor

tisdag 2 juli 2013

Kycklingbiff med örtsås


"Med gubben borta dansar kycklingfantasten på bordet."

Nytt ordspråk kanske?

Visst får vi passa på att äta kyckling när gubben inte är hemma. Visserligen gillade han just detta receptet när jag hade en variant av det sist. Kryddningen då var basilika men idag blev det oregano. Tänkte först ta curry men ställde tillbaka burken.

Kycklingbiff:
1200 gram kycklingfilé
1 gul lök
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk torkad oregano
5 tsk maizena majsstärkelse
5 msk mjölk


Kör kycklingfiléerna med en mixer.
Riv löken eller kör den i mixern också.
Blanda färs, lök, salt, peppar, basilika, majsstärkelse och mjölk till en smet.
Klicka smeten i stekpannan och trycka ut till biffar med stekspaden.
Stek i 3–4 minuter per sida.



Örtsås:
5 dl grädde, mjölk eller grädde/mjölk
2 msk kycklingfond
1 msk oregano
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Häll grädde/mjölk och fond i stekpannan och koka upp.
Hacka örterna.
Lägg i örter och pressa i vitlök.
Småkoka några minuter.
Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Låt koka ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

Serverar med stekt potatis till de unga och sallad till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar