Sidor

onsdag 17 juli 2013

Ulrikas jordgubbssmulpaj


Egentligen är ju receptet inte Ulrikas men jag kallar den så eftersom jag åt den hos henne första gången.

Jag har modifierat receptet lite men länk till orginalreceptet finns i detta inlägget.

2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker (beror ju på hur söta jordgubbarna är)
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 tsk vanilinsocker
1 msk maizena (på grund av frusna jordgubbar)
100 gram smör
500 gram frusna jordgubbar (1 liter färska)

Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, vanilinsocker och maizena.
Rör ner ägget.
Smält smöret.
Lägg de halvtinade jordgubbarna i en pajform.
Bred över smultäcket.
Häll smöret över.
Grädda i 25-30 minuter i 170 graders ugn.

Servera med vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar