Sidor

tisdag 10 september 2013

Makaroni- och kasslergratäng


Nu har jag gjort det igen. Lagat mat åt ett helt kompani trots att det bara är sex som ska äta.

Nåväl, bra matlådemat.

Enkel matlagning mellan begravning och jobb.

900 gram kasslee
8 dl snabbmakaroner
1 gul paprika
1 röd paprika
6 ägg
3 dl creme fraiche
3 dl mjölk
3 msk sweet chilisås
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3-4 dl riven ost

Koka pastan.
Tärna kassler och paprika.
Blanda i en smord ugnsfast form.
Vispa ihop creme fraiche, mjölk, ägg, chilisås, salt och svartpeppar.
Häll stanningen över pastan.
Strö riven ost över.
Gratinera i ugn 220 grader i 20 minuter eller osten smält och gratängen fått fin färg.

Servera med broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar