Sidor

söndag 29 september 2013

Skånsk kalops


Idag jublar familjen. Inte bara gubben som älskar kalops.

Köpte idag kött i den lokala butiken och vilken skillnad. Inte så att det var äckligt men det går inte att jämföra med nystyckat hos slaktaren.

1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter

Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 2-2 1/2 timme.
Skala morötterna och dela mindre bitar.
Lägg morötterna i grytan och koka i ytterligare 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar