Sidor

fredag 8 november 2013

Citronfylld heltkyckling


1 hel kyckling (1,2 kg.)
Flingsalt
1 citron
1 kruka persilja
5-7 vitlöksklyftor
75-100 gram smör

Riv skalet från citronen.
Bland smör och citronskal
Pressa ner några vitlöksklyftor.
Hacka 1/3 av persiljan och blanda ner.
Rör ordentligt.
Lyft upp huden på kycklingen och smörj med kryddsmöret. Var försiktig så att huden inte går sönder.
Använd halva citronen i klyftor som fyllning i buken.
Lägg även i resten av persiljan samt några vitlöksklyftor.
Använd halv citron till att pressa ut saften över kycklingen och avsluta med att gnida in den i salt.
Ställ in kycklingen i 250 graders ugn.
Sänk till 200 efter 20 minuter.
Vänd kycklingen några gånger.
Stek tills köttsaften är klar cirka ytterligare 45 minuter. Tills 80 graders innertemperatur om du har termometer.


Servera med kokt potatis, sås gjord på spadet samt grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar