Sidor

onsdag 13 november 2013

Pastagratäng/makaronpudding


Ingen vacker rätt men ett perfekt sätt att bli av med rester eller laga en jag-tager-vad-jag-har-middag. 

Gårdagens kalla pasta, korvslanten, kassler, baconpaket, tonfiskburken, kycklingresterna. Grönsakerna som finns kvar i lådan eller lite frusna. Ostskalken. 

Allt kan samsas i en pastagratäng. Det är bara fantasin som sätter gränser. Fantasin och ekonomin.

8 dl snabbmakaroner
4 paket bacon
1 gul paprika
1 röd paprika
1 purjolök
6 ägg
5 dl mjölk
3 msk sweet chili sås
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl riven ost

Koka pasta nästan klar.
Skär bacon och paprika i mindre bitar.
Strimla purjolök.
Fräs bacon, paprika och purjo i några minuter.


Blanda ihop pasta och baconröra.
Fördela i smord ugnsfast form. Det räckte till en stor till middag och en liten till Max lunch i morgon.
Rör ihop ägg, mjölk, chilisås och kryddor.
Häll över pastan.
Riv ost och strö över.
Gratinera i 200 graders ugn i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och gratängen fått fin färg.


Servera med råriven morötter och vitkål. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar