Sidor

fredag 27 december 2013

Fläskfilé i balsamvinägersås



Känns som en evighet sedan jag stod vid spisen och lagade mat.


Ca 1 kg fläskfilé
4 paket bacon
5 dl vätska (grädde, mjölk eller vatten)
3 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
3 tsk kalvfond
1 msk soya
1 krm svartpeppar

Skär fläskfilén i tjocka bitar. 6-7 per filé.
Linda in varje bit i två baconlängder.
Stek runt om och lägg över i ugnsfast form.
Koka ur stekpannan med vätska och tillsätt vitlök, balsamvinäger, fond, soya och svartpeppar.
Häll såsen över filéerna och stek klart i ugn. 220 grader i 15-25 minuter. Beroende på tjocklek.

Servera med stekt potatis och sallad.

2 kommentarer:

  1. Mums vad gott det låter! God fortsättning till dig och hoppas du kunnat ha det lite lugnt, jag vet ju att du inte firar jul visst är det så?
    Trevlig kväll fina du och visst ska vi ha veranda i nästa hus?
    kramar L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt gott och så enkelt.
      Jo tack, haft det riktigt gott. Du har rätt i att jag inte firar jul.
      Tänk vad jag hade njutit i verandan. Du med tror jag. Då hade jag haft lite Mårbackapelargoner.
      Ha det gott själv.

      Radera