Sidor

lördag 11 januari 2014

Pastasås med kassler


Snabbmat idag igen. Går att slänga i precis det man vill ha i pastasåsen. Jag använde mig av kasslerbiten som blev över häromdagen samt purjolök. Du kan stoppa i enbart grönsaker. Lite stekta champinjoner. Enbart olika ostar är också gott.

Enkelt sagt så är det en vit ostsås som utökas med kassler och purjolök.

- Pasta med kasslersås? Det hade vi ju häromdagen, klagade Max.
- Ja, vill du inte ha pasta
- Jovisst!

Samma namn men olika rätter.


600 gram kassler
1 purjolök
3-4 dl riven ost
6-8 dl mjölk/grädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Strimla purjolöken.
Tärna kassler.
Bryn utan att purjolöken får färg och tillsätt mjölk och/eller grädde.
Låt koka några minuter.
Rör ner riven ost och låt den smälta.
Tillsätt eventuellt redning.
Smaka av med kryddor.

Servera med kokt spagetti samt tomat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar