Sidor

tisdag 7 januari 2014

Pastasås med tomat och kassler

Lagade en enkel pastasås till familjen. Hade ingen matlust själv så jag bad Max koka pastan när de ville äta. Inte gott att äta pasta som stått några timmar.

Hade jag dessutom blandat ner pastan i såsen hade de svällt och det hade inte heller varit ett bra alternativ.

800 gram kassler
2 burkar krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
7-10 körsbärstomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk ketchup
1 msk kalvfond
2 dl grädde/mjölk
ev lite socker

Hacka lök, vitlök samt chili. Jag skrapade ur fröna men det avgör du själv.
Stek i några msk olivolja.
Tillsätt krossade tomater.
Hacka tomaterna grovt och tillsätt i grytan.
Koka upp.
Tillsätt vätska och smaka av med ketchup, fond samt kryddor. Beroende på tomaternas sötma kan det behövas lite socker.
Strimla kassler.
Blanda ner och låt koka upp.

Servera med kokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar