Sidor

lördag 15 februari 2014

Baconpaj


Istället för att ha champinjoner och broccoli i pajen serverar jag det bredvid.

Pajdeg:
5 dl mjöl
150 gram smör (100 gram=1,1 dl flytande)
1 nypa salt
3 msk vatten

Pajfyllning:
3 pkt bacon
1 gul lök
5 ägg
4 dl mjölk
1/2 tsk salt
1- 1 1/2 krm svartpeppar
3 dl riven ost


Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Hacka lök, strimla bacon och fräs mjukt.
Tryck ut pajdegen i en springform.
Nagga med en gaffel.
Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter i 220 grader.
Vispa hastigt ihop ägg och mjölk och blanda med salt, peppar och riven ost.
Häll bacon/lök i pajskalet och häll äggstanningen över.
Grädda mitt i ugn 220 grader i 25 min.
Låt stå en stund under aluminiumfolie innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar