Sidor

torsdag 6 februari 2014

Kycklingbiffar med Ajvarsås



1 kg kycklingfilé (800 gram kycklingfärs)
1 gul lök
1 dl Ajvar relish (mild)
1 dl potatismjöl
1 dl grädde (mjölk)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Kör filéerna i mixer till färs. Arbeta inte för mycket utan kör en delad filé i taget. Hade jag haft ork hade jag plockat fram köttkvarnen. Allra enklast blir det att köpa kycklingfärs om din butik har det.
Finhacka löken.
Blanda ihop färs, lök, Ajvar relish, potatismjöl, grädde, salt och svartpeppar.
Forma till biffar i stekpanna.
Stek 3-4 minuter per sida.


Ajvarsås:
3 dl crème fraiche
1dl ajvar relish
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ajvarsås:
Blanda crème fraiche och ajvar relish.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.

Servera med kokt ris och lite grönt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar