Sidor

fredag 28 mars 2014

Fläskfilégryta


Idag gick maten verkligen hem. Magda tog om och gubben frågade flera gånger om vi ätit detta innan. Det var riktigt gott.



800 gram - 1 kg fläskfilé
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
250 gram skogschampinjoner
3 msk soya
2-3 msk chilisås
1 msk dijonsenap
4 dl grädde/mjölk
1 msk kalvfond
1 msk torkad dragon
1-2 krm salt
2 msk maizena



Skiva köttet och bryn det på båda sidor.
Lägg köttet i en gryta.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skiva svampen.
Stek lök, vitlök och svamp  ett par minuter.
Tillsätt soya, chilisås, senap, grädde/mjölk och fond.
Häll allt över köttet och låt puttra i minst 10 minuter.
Red eventuellt med maizena utrört i vatten.
Tillsätt dragon och smaka av med salt.

Servera med klyftpotatis och grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar