Sidor

lördag 19 april 2014

Frukostbullar utan jäst


Idag är det gubben som får frukost på sängen.

Eftersom vi inte hinner äta frukost tillsammans under veckorna så när vi är lediga lyxar vi till det. Vi brukar köpa frallor från den lokala butiken/bageriet.

Tyvärr har frallorna inte hållit måttet de senaste gångerna och förra helgen sa jag ifrån. Hädanefter ska det mycket till för att jag ska betala 40-50 kronor för usla frallor.

Därför bakar jag snabba frallor. Duger de till familjen så får det bli en ny helgrutin.

Enklare än såhär kan det inte bli och min tanke är att vi ska turas om att fixa frukost. Dessa frallor fixar både gubbe och ungdomar att baka. 

Drömma kan man ju.


Vill du ha större frallor så får du färre frallor. Dessa blev i mina ögon precis lagom medan gubben klagade över att de var små.

Man kan inte vinna alla.

Givetvis kan du halvera receptet om ni inte är så många till frukost. Alternativt frysa in de som blir över.


10 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl sirap
5 dl vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten. Rör om till en jämn deg.

Ta ut 18 delar av degen och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.



Forma bollarna runda med mjöliga händer.



Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 12-15 minuter. I min ugn räckte det med 12 minuter.



Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar