Sidor

torsdag 10 april 2014

Majsplättar


Utmärkt att servera som vegetarisk rätt. Jag serverar med bacon idag men majsplättar passar lika bra till stekt kyckling eller kryddkorv.

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 burkar (à 300 g) majskorn
3 ägg 
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk smoked paprica (kan uteslutas eller ersättas med till exempel chili)

Mixa majskornen i en matberedare. 
Tillsätt mjölet och bakpulver kör till en jämn massa. 
Häll i ett ägg i taget under maskinens gång.
Klicka ut cirka 1/2 dl i en stekpanna och stek plättarna gyllengula på båda sidor, cirka 5 minuter. Jag använde mig av plättläggen.


Servera med stekt bacon, yoghurt, sallad med fetaost, paprika, ruccola och salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar