Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
onsdag 16 april 2014
Ugnsgratinerad fisk under räk- och dillsås
800 gram fisk (jag använde röding men torsk eller lax fungerar lika bra)
200 gram skalade räkor
1 purjolök
4 dl creme fraiche
3 msk vatten
2 msk citronsaft
1 kruka dill
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Strimla purjolöken.
Lägg hälften i botten på en smord ugnsfast form.
Skär fisken i mindre bitar och lägg på purjolöken.
Strö resten av purjon över fisken.
Koka upp creme fraiche, citronsaft och vatten.
Hacka dillen.
Tillsätt räkor och dill i såsen.
Häll såsen över fisken.
Gratinera i ugn 220 grader i 15 minuter.
Servera med kokt potatis och kokta sockerärtor samt tomatklyftor.
Det lät verkligen gott! :)
SvaraRaderaVäldigt gott och enkelt.
Radera