Sidor

söndag 21 september 2014

Rotmos



Gubben fixar maten. Eftersom Max inte gillar rotmos kokar han pasta också.


1 stor kålrot ca 1 kg
2 stora morötter
7 potatis
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
mjölk eller grädde
salt
peppar
smör

Skala kålrot och morötter. Skär dem i bitar.


Koka i vatten tillsammans med 1/2 tsk salt, vitpeppar och kryddpeppar i ca 30 minuter.
Skala och skär potatisen i bitar.
Lägg ner tillsammans med rotfrukterna.
Potatisen kokar snabbare än rotfrukterna.
Koka tills allt är mjukt.
Spara lite av kokspadet.
Mosa kålrot, morötter och potatis.
Späd med spad, mjölk eller/och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Rör till sist ner 1-2 msk smör.

Servera med stekt falukorv och senap. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar