Sidor

söndag 12 oktober 2014

Skånsk kalops


Gubben tittar i påsen och undrar:

- Vad har du handlat? Vad blir det för mat?

När han ser ingredienserna utbrister han:

- Kalops? Är det sant? Kalops!!!

Att gubben slickar tallriken är det nog tillräckligt beröm.


1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
10-15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter
1 dl Gott-i-maten (grädde/mjölk)

Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 1 1/2 timme.
Rör några gånger under tiden och kontrollera så inte vattnet kokar bort.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna och Gott-i-maten i grytan och koka i ytterligare 30 minuter.

Servera med saltgurka och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar