Sidor

söndag 21 december 2014

Spenatplättar


Familjen äter griljerad skinka och kokt potatis medan jag håller mig till spenatplättar. De räcker till i morgon också.

150 gram frusen spenat
1 1/2 dl mjöl
2 dl havredryck (mjölk)
1 ägg
1 krm salt
1 vitlöksklyfta

Ta fram spenaten från frysen och låt tina. Blanda samman hälften av mjölken med mjölet.
Tillsätt ägget.
Vispa till jämn smet och tillsätt resten av mjölken.
Pressa i vitlök och krydda med salt.
Blanda ner spenaten.
Stek i plättjärn.

Vitlökssås:
2 dl ifraiche (gräddfil, turkisk yoghurt, cream fraiche)
2-3 vitlöksklyftor
1 krm salt
knappt 1/2 krm svartpeppar

Servera spenatplättar med vitlökssås och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar