Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
söndag 21 december 2014
Spenatplättar
Familjen äter griljerad skinka och kokt potatis medan jag håller mig till spenatplättar. De räcker till i morgon också.
150 gram frusen spenat
1 1/2 dl mjöl
2 dl havredryck (mjölk)
1 ägg
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
Ta fram spenaten från frysen och låt tina. Blanda samman hälften av mjölken med mjölet.
Tillsätt ägget.
Vispa till jämn smet och tillsätt resten av mjölken.
Pressa i vitlök och krydda med salt.
Blanda ner spenaten.
Stek i plättjärn.
Vitlökssås:
2 dl ifraiche (gräddfil, turkisk yoghurt, cream fraiche)
2-3 vitlöksklyftor
1 krm salt
knappt 1/2 krm svartpeppar
Servera spenatplättar med vitlökssås och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar