Sidor

lördag 3 januari 2015

Grönkål- och morotssås till pasta



Grönkålen började bli lite vissen så idag fick den skinka ner i en pastasås till hela familjen.

Familjen fick knaperstekt bacon att strö över sin tallrik medan jag hade rostade solrosfrö.

Tänkte ha svarta oliver också men tyvärr var oliverna inte friska.

Går utmärkt att använda frusen grönkål också.

Jag använder mig av havre men mejeriprodukter går utmärkt.

6-8 morötter
1 gul lök
100-200 gram färsk grönkål
2 dl iMat
2-3 dl havredryck
1 - 2 vitlöksklyfta
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Riv morötterna grovt.
Hacka löken.
Stek lök och morötter.
Tillsätt grönkålen och låt att fräsa lite.
Pressa ner vitlöken.
Rör ner vätskan och buljongen.
Koka upp.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka i 5 minuter.

Servera till kokt pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar