Sidor

lördag 14 februari 2015

Köttbullar i tomatsås




Städa, städa, städa. Hela förmiddagen har jag och gubben städat köket. Skåp och lådor har torkats. Utgångna matvaror har kastats. Torka och feja men trots det inte klara.

Gubben lagade mat (jag kryddade).

Till mig stekte han Anammas veganska köttbullar.

En riktig Lady och Lufsen-middag.

Nu tar vi kvällen eftersom min kropp inte orkar mer. Helt slut.

Köttbullar:
1 kg köttfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
2 dl grädde eller mjölk
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 msk fond
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm peppar

Hacka löken (gul och vit) och stek mjukt.
Blanda ströbröd, grädde och fond i en bunke och låt svälla.
Blanda samman köttfärs, lök, ägg och kryddor.
Blanda ihop allting.
Låt stå en stund och rulla sedan köttbullar. Går lättare om man är lite fuktig om händerna.
Stek på spisen eller i ugnen på en plåt 175-200 grader i 45 minuter.

Tomatsås:

2*400 gram krossade tomater
1 dl iMat
1 vitlöksklyfta
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk basilika
1 tsk ketchup

Koka samman alla ingredienser till såsen och smaka av med kryddor.
Låt såsen småputtra 5-10 minuter.

Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt allt bli varmt.

Servera med spagetti och kokta gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar