Sidor

tisdag 17 februari 2015

Vegansk grönsaksröra med halloumi


En rätt som kan serveras på många sätt. Familjen åt den som varma grönsaker till pasta och korv. Jag åt halloumi till och rätten blev vegetarisk. Med vegansk pasta till har du ytterligare ett sätt att servera rätten.

1 aubergine
2 rödlök
2 stora vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
400 gram konserverade hela tomater
1 msk ekologisk grönsaksbuljong pulver
2 dl vatten
400 gram kokta stora vita tomater
1 kruka persilja
1 kruka timjan

Dela auberginen i mindre bitar ca 2*2 cm.
Dela lök i liknande storlek.
Stek lök och aubergine tills löken blir mjuk.
Pressa ner vitlök.
Tillsätt tomaterna.
Krydda  med socker, salt och svartpeppar.
Tillsätt vatten och buljongpulver,
Låt puttra i 5-15 minuter.
Skölj av bönorna och låt dem rinna av.
Grovhacka persiljan och försök att bara använda timjanbladen.
Vänd ner bönorna försiktigt och låt de bli varma.
Blanda ner örterna.

Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar