Sidor

måndag 23 mars 2015

Köttbullar och stekt potatis


Familjen får köttbullar medan jag testar en ny produkt från Anamma. De var väldigt goda och jag ska försöka återskapa dem.

Förpackningen kostade 32 kronor och det var fyra biffar i.


Jag serverar med varma och kalla grönsaker samt lite iFraiche på toppen.

Tyvärr hann jag inte fotografera gubbens tallrik. Han var väldigt hungrig idag.


900 gram blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paket bacon
1 ägg
1 dl skorpmjöl
1 dl iMat
1 msk kalvfond
knappt 1 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar

Hacka lök och bacon.
Stek och pressa i vitlöksklyftor.
Låt svalna.
Blanda ihop skorpmjöl, ägg och iMat.
Tillsätt fond och kryddor.
Låt svälla några minuter.
Blanda ner färsen och bacon/lökröran.
Forma till köttbullar och stek.

Servera med stekt potatis och brunsås gjord på stekskyn från köttbullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar