Sidor

torsdag 30 april 2015

Helstekt fläskytterfilé med potatisgratäng


Maja har besök av kompisen Jesper ikväll. Han fick önska middag och potatisgratäng med kött fick det bli.

Skönt att i alla fall ha de yngsta hemma denna dag som är så fylld av ungdomsfylla. Max har varit med flickvän och "svärföräldrarna" i Tyskland och tillbringar dagen på väg hem.

Jag stekte halloumi till mig. Måste försöka undersöka om det är soja som jag reagerar på.

1 kg potatis
1/2 purjolök
1 solovitlök
1 1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
4 dl havremjölk
2 dl iMat

Skala och skiva potatisen tunt.
Hacka purjolök.
Blanda ihop potatis, purjolök, havremjölk, iMat, vitlök och kryddor i en gryta.
Koka upp och låt koka i 15 minuter. Rör om så det inte bränns i botten.
Häll över potatisen i en ugnsfast form.
Gratinera i ugn 200 grader tills potatisen är mjuk.

ca 900 gram fläskytterfilé BBQ

Stek köttet i en stekpanna för att få stekyta och lägg sedan över i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugn 180 grader tills innertemperaturen är 63 grader.

Servera med ugnsstekt paprika, tomat och sparris. Lite sallad, alfalfagroddar och avokado.


Nu blir det kväll i soffan med popcorn och chips. Får se om ungdomarna tittar på film med mig eller om de rymmer upp på Majas rum. Med popcornen då. Jesper har nämligen godisförbud. Ett självvalt godisförbud. Nästan som Majas shoppingförbud. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar