Sidor

torsdag 28 maj 2015

Kycklingpaj med bacon


Jag grillade kycklingfilé i ugnen men om du vill spara tid fungerar en färdigköpt grillad kyckling. Eller om du har rester.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500 gram kycklingfilé
2 paket bacon
3/4 stor röd paprika

Äggstanning:
3 dl iMat (grädde)
3 ägg
1 tsk paprikapulver
2-3 dl riven ost
2 krm salt

Blanda ihop pajdegen snabbt i en matberedare.
Ställ formen kallt minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en springform eller en pajform.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.

Stek kycklingen. Låt svalna något.
Strimla bacon och stek.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Dela paprika i mindre bitar.
Fyll skalet med kyckling, bacon och paprika.

Blanda iMat med ägg, paprikapulver, ost och salt.
Häll äggstanningen över kycklingen.
Gratinera  längst ner i ugnen 200 grader i 30 - 40 minuter.

Servera med sallad.


Jag gjorde en broccoligratäng till mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar