Sidor

söndag 26 juli 2015

Churros


När jag ändå skämmer bort familjen med mat gjorde jag också efterrätt. Eller, jag överlämnade friteringen till gubben.

Maja har inte fått några churros i år eftersom vi inte besökte någon marknad. Letade därför upp ett recept på nätet och testade göra egna.

- Detta är beroendeframkallande, sa gubben samtidigt som han tuggade.

2,5 dl mjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
olja till fritering
kanel
socker

Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
Blanda i mjölet och blanda väl till massan släpper från kanterna.
Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.
Häll degen i en spritspåse. Använd gärna en ganska stor tyll men tänk på att churros sväller i oljan.
Hetta upp frityrolja till 180 grader.
Spritsa ut lite deg i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd så båda sidor får färg.
Ta upp den färdiga churros och lägg på hushållspapper så att överflödig olja rinner av. 
Blanda ihop strösocker och kanel efter smak. Vänd churros i kanel/socker.

Degen kan sparas i kylskåp i upp till fyra dagar. 

Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar