Sidor

måndag 20 juli 2015

Kyckling- och bacongratäng


Maja lagade mat idag. Det blev en kycklingfilé och gubben tyckte det var riktigt gott. Ovanligt att få höra just de orden från honom om kyckling.

Max kom inom och smakade.

- Mamma, vilken god mat du lagat.
- Det är inte jag som lagat mat. Det är Maja.
- Oj, säg inte till henne att det var gott, utbrast Max med kyckling i munnen.


700 gram kycklingfilé
1 paket bacon
Ca 1 kruka persilja
5 dl cream fraiche
3 tsk Dijonsenap
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar

Dela bacon i mindre delar. Stek.
Lägg kycklingfiléer i en ugnsfastform.
Fördela bacon över filéerna.
Hacka persiljan.
Blanda ihop cream fraiche, dijonsenap, ost, persilja, salt och vitpeppar.
Gratinera i ugn 220 grader i cirka 25 minuter.
Använder du frusna filéer räkna med 10 minuter till.

Servera till ris och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar