Sidor

onsdag 5 augusti 2015

Vegansk färsgratäng



Maja lagade mat idag och hon inspirerades av ett recept från Studentkrubb.se  Men hon gjorde sin egen variant bara för att jag också skulle kunna äta av gratängen. Du kan göra rätten animalisk eller följa receptet.

10-15 potatis
3-5 dl iMat
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
300-500 gram Anamma färs
Tofutti vegan ost

Hacka löken. 
Bryn färs tillsammans med lök och vitlök. Krydda med salt och peppar.
Skala och skiva potatisen. 
Blanda ihop potatis, färs och iMat.
Lägg blandningen i en gratängform.
Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter. 
Stick och se om potatisen är klar. 
Toppa med Tofutti "ost" mozzarellastyle.
Gratinera tills osten fått fin färg.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar