Sidor

torsdag 8 oktober 2015

Kryddig karré med klyftpotatis och majskolvar




Vad jag har saknat att laga mat. Det var så skönt att inte åka till jobbet idag. Jag somnade om och steg upp när jag kände för det. När familjen kom hem hade jag börjat med maten men gubben stekte köttet.

Denna maten passade alla förutom Maja som har väldiga problem med karré. Eftersom hon har väldigt svårt att svälja och karré är, som Maja säger, "gummi" fick hon istället en vanlig burgare.



Jag fick en grillburgare från Astrid och aporna. Tyckte att såsen var lite svag så jag tillsatte 1 msk chilisås. Var inte riktigt nöjd med smaken av citronen men gubben gillade den.

750 gram karré
2 majskolvar
1 msk oregano
1 msk paprikakrydda
1/2 burk iFraiche (cream fraiche)
1 chili
1/2 citron
smör
salt
svartpeppar

Skala och dela potatis i klyftor.
Lägg på en plåt.
Ringla över olja och krydda med salt och svartpeppar.
Sätt in i ugnen 220 grader i cirka 20-25 minuter.
Dra av blasten och halvera majsen.
Koka i saltat vatten i cirka 10 minuter.
Skiva karrén och gnid in i oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar.
Stek eller grilla kotletterna cirka 5-7 minuter på varje sida.
Blanda iFariche samt skal och saft från citronen, hackad chili efter smak, salt och svartpeppar.
Ta upp majskolvarna, pensla med smör och krydda med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar