Sidor

tisdag 17 november 2015

Färsfyllda pitabröd

Detta var ingen speciell lätt rätt att fotografera så det fick bli ett inlägg utan bild. Gott var det och roligt med en annorlunda kryddning än den vanliga tacokryddningen.

Om du använder dig av vegansk eller animalisk färs är upp till dig. Lika så om det är Oatlys iFraiche eller animalisk Creme Fraiche.


2 paket pitabröd
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpure
1 dl vatten
1/4 solovitlök
1 burk iFraiche
1/2 gurka
1 rödlök
1 paprika
1/2 ask salladsmix
salt
svartpeppar

Stek färsen i olja.
Krydda med spiskummin och sambal oelek.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Rör ner tomatpuré och vatten.
Koka ett par minuter.
Värm pitabröden.
Pressa vitlök och blanda med iFrache.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär gurkan i stavar.
Skala och skiva löken.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Fyll pitabröden med gurka, lök, paprika, sallad och färs.
Toppa med iFrache.
Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar