Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
Sidor
▼
söndag 13 december 2015
Curryggryta på två sätt
688 gram picnicbog
1/2 purjolök
1/2 solovitlök
2 1/2 dl iFraiche
1 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
1 msk gurkmeja
1 dl vatten
2 msk honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skär köttet i bitar.
Strimla purjolöken.
Riv vitlöken.
Rör ihop iFraiche, vitlök och köttet.
Fräs kryddorna med purjolöken i pärla 3 minuter i en stekpanna.
Tillsätt köttet och 1 dl vatten.
Koka tills köttet är klart, cirka 15-20 minuter.
Smaka av med honung, salt och svartpeppar.
Servera med kokt ris, körsbärstomater och rucola.
1 dl Anamma vegobitar
1 dl iFraiche
1/2 dl vatten
1 schalottenlök
1 krm salt
2 krm curry
lite svartpeppar
Hacka löken och fräs tillsammans med curry.
Tillsätt vegobitarna och stek lite till.
Rör ner vatten och iFraiche.
Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar