Sidor

lördag 27 februari 2016

Kryddiga järpar med grynsallad


Familjen fick kryddiga järpar medan jag stekte pulled Oumph.
Färsen jag använde mig av var fläsk men det fungerar med vilken färs du vill.


En grynsallad kan innehålla de grönsaker man har hemma. Färska, konserver eller inlagt.


600 gram fläskfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1/2 rödlök
2 tomater
1/2 påse rucola eller sallad
1 burk majs
1 burk inlagd vitlök


Koka 3 dl bulgur enligt paketen.
Blanda ägg, ströbröd, vatten, spiskummin, paprikapulver, koriander, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Hacka lök och tärna tomaterna.
Koka broccoli lätt.
Blanda äggsmeten med färsen.
Tillsätt 1/2 tsk salt och 1/2 tsk svartpeppar.
Forma järpar av färsen.
Stek 5-6 minuter på varje sida.
Blanda gryn, lök, tomat, sallad, broccoli, majs och inlagd vitlök.
Smaka av med salt, svartpeppar och lite av lagen till vitlöken.

Servera med en klick iFraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar