Sidor

onsdag 30 mars 2016

Pizza Bianco med och utan kalkon


Riktigt, riktigt god och snabb pizza. Gubben hade gjort en hörna till mig som inte innehöll kalkon.

Självklar går det utmärkt att göra egen pizzadeg men ibland får man lov att fuska. Speciellt om det är färdig pizzadeg som fanns med i matkassen som levererades.

Detta är en pizza vi kommer att göra igen. Gubben kunde tänka sig att äta denna vegansk. Spetskålen och rucola gav pizzan perfekt smak. Det hade också passat bra med strimlad rökt skinka eller kyckling.


1 färdig pizzadeg 550 gram
2 dl iFraiche (Cream Fraiche)
1/2 solovitlök
knappt 1 krm
1 svartpeppar
150 gram riven ost (vegan mozzarellastyle)
1 rökt kalkonklubba (810 gram)
1/2 spetskål
1/2 påse rucola

Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda iFraiche, riven vitlök, salt och svartpeppar.
Bred ut hälften av såsen och strö på ost.
Skär eller dra isär kalkonköttet.
Lägg kalkonen på pizzan.
Strimla spetskålen och lägg över kalkonen.
Gratinera i ugn 225 grader i 10-15 minuter.
Ta ut pizzan och strö rucola ovanpå.
Ringla resten av såsen över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar