Sidor

söndag 17 april 2016

Oregano- och paprikakryddad kotlett


Det var riktigt roligt att laga mat tillsammans med gubben idag.
Han tog hand om potatis och kött medan jag fixade marinad, sallad och rödlökskräm.

690 gram kotlett
1 msk oregano
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk olivolja

1 kg potatis
1 stor röd paprika
olivolja
salt
svartpeppar

Rödlökskräm:
1 rödlök
2 dl iFraiche (Cream fraiche)
1-2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Gurksallad:
1/2 gurka
2-3 salladslök

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1/2 paket dill
1-2 krm salt
1/2 krm svartpeppar


Blanda oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar med olivolja.
Har du hel kotlett så skiva köttet.
Jag tycker det är enklast att marinera om man lägger kött tillsammans med marinaden i en fryspåse.
Du kan också använda mindre olivolja och bara massera in kryddblandningen i köttet.
Medan köttet marineras skala och klyfta potatisen.
Lägg potatisen på en ugnsfast form.
Ringla över olivolja.
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek i ugnen 220 grader i 25-30 minuter.
Strimla paprika.
Tillsätt paprika i klyftpotatisen och stek klart.
Stek kotletterna 3-4 minuter på varje sida.

Gurksallad:
Blanda honung, olivolja och citronsaft.
Hacka och tillsätt dill.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tärna gurka.
Strimla salladsblad.
Blanda ihop allt.


Rödlökskräm:
Hacka löken fint.
Blanda lök och iFraiche.
Smaka av med salt och svartpeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar