Sidor

tisdag 16 augusti 2016

Enkel fiskgratäng



Dagens middag ur matkassen var en väldigt enkel och snabblagad fiskgratäng som enligt gubben och de som åt var väldigt god.



600 gram torskfilé
1/2 röd chili
1/4 solovitlök
2-3 salladslökar
2 dl creme fraiche
1 msk kyckling- eller grönsaksfond
1/2 dl vatten
ca 2 dl riven ost
salt
vitpeppar

Finhacka vitlök och chili.
Strimla salladslök. Även det gröna så långt löken är fin.
Blanda ihop vitlök, chili, salladslök och creme fraiche.
Smaka av med knappt 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
Dela fisken i portionsbitar och lägg i smord ugnsfast form.
Salta och peppra.
Ställ in i 200 graders ugn i 5 minuter.
Häll av eventuell vätska som släppt från fisken.
Bred ut creme fraiche röran över fisken.
Strö riven ost över.
Gratinera igen i 200 graders ugn i 13-15 minuter.

Servera med kokt potatis, sallad och gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar