Sidor

måndag 24 oktober 2016

Köttfärslimpa med ugnsstekta rotsaker och svampsås



Riktigt god svampsås. På snudd att den går att dricka i glas.

Familjen åt köttfärslimpa medan jag stekte en vegetarisk burgare "chicken-style".

Servera med gröna blad eller en sallad.

Köttfärslimpa:
600 gram fläskfärs
1 dl vatten
1 dl ströbröd
1 ägg
1/2 tsk salt
3/4 krm svartpeppar

Rotsaker:
1 kg potatis
350 gram morötter
olja
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar

Svampsås:
1 liten gul lök
1/4 solovitlök
200 gram champinjoner
1- 2 msk vetemjöl
3 tsk grönsaksbuljongpulver
1 tsk soja
1 dl grädde (iMat)
2-3 dl mjölk (havremjölk)
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Skala och dela potatis och morötter.
Lägg i en ugnsfast form.
Gnid in olja och krydda.
Stek i 200 graders ugn i 30-40 minuter.

Blanda vatten, ägg, ströbröd och färs.
Krydda med salt och vitpeppar.
Pensla en brödform med olja och tryck ut färsen i formen.
Grädda i ugnen i 30 minuter.
Lossa limpan från kanterna och stjälp upp på en skärbräda.
Skiva.

Hacka lök, vitlök och champinjoner.
Fräs några minuter.
Pudra över mjöl och tillsätt grädde, mjölk, buljong och soja.
Låt småputtra några minuter. Ju längre desto bättre.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar