Sidor

torsdag 3 november 2016

Kycklingenchiladas



När arbetsdagen som i normala fall är dagtid istället blir eftermiddag/kväll så förbereder jag maten till familjen innan lunch.

Medan rullarna är i ugnen fixar gubben en enkel sallad att äta till.

600 gram strimlad kyckling (kycklingfile)
1 liten röd lök
1 röd paprika
150 gram champinjoner
1/2 solovitlök
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven ost

Skiva lök, paprika och svamp tunt.
Bryn kycklingen i cirka 5 minuter.
Krydda.
Tillsätt grönsakerna och pressa ner vitlök.
Låt steka 5 minuter.
Tillsätt creme fraiche, chilisås och sambal oelek i pannan.
Blanda ihop väl och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg ut tortilla bröd på en bänk och fördela fyllningen.
Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfast form.
Toppa med riven ost.
Sätt in i ugnen 200 grader i 15-20 minuter.
Servera med sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar