Sidor

tisdag 3 januari 2017

Rökig fläskytterfilé med kall dragonsås




Familjen åt rökig fläskytterfilé medan jag stekte en biff från frysen.

Såsen gjordes på iFraiche och vegansk majonnäs så att jag också kunde äta den. 

Hade tänkt servera med klyftpotatis men händerna orkade inte skala potatis. Fick bli kokt ris istället. 

900 gram mörad fläskytterfilé
1 dl olja
1 msk kinesisk soja
1 tsk liquid smoke

Blanda ihop olja, soja och liquid smoke.
Lägg marinaden och fläskytterfilé i en påse för att marinera. Helst i några timmar eller över natten. Vänd då och då. 
Stek köttet i en stekpanna för att få stekyta och lägg sedan över i en ugnsfast form. 
Stek färdigt i ugn 180 grader tills innertemperaturen är 65 grader. Låt köttet vila 5 minuter innan du skär upp köttet i skivor. 

1 schalottenlök
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 1/2 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger

Finhacka löken. 
Blanda ihop lök, creme fraiche, majonnäs, dragon och vitvinsvinäger.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med kokt ris, stekta champinjoner och gröna blad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar