Sidor

tisdag 7 februari 2017

Färssoppa


Idag tog jag chansen och serverade vegetariskt. Istället för köttfärssoppa gjorde jag en soppa med Anammas veganska färs.
Familjen åt lika villigt som vanligt. Klart, de hade inget alternativ.

Jag toppade min soppa med iFraich från Oatly och stekt sk*nka från Astrid och aporna. Familjen fick tillåtelse att toppa med turkisk yoghurt och knaperstekt bacon.

500 gram färs (vegansk/vegetarisk eller kött)
1 lök
1/2 solovitlök
1/4 rotselleri
2 morötter
1 burk krossade tomater
1 1/2 msk tomatpuré
1 - 1 1/2 liter vatten
2 msk grönsaksbuljongpulver eller annan fond
1 tsk chilipulver
1/2 msk paprikapulver
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och hacka lök och vitlök.
Skala och riv rotselleri och morötter.
Fräs löken mjuk.
Tillsätt färs och stek några minuter.
Krydda med salt, svartpeppar, chilipulver och paprikapulver.
Tillsätt rotselleri, morötter, krossade tomater, tomatpuré, vatten och grönsaksbuljongpulver.
Koka under lock i 10 - 15 minuter.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Servera soppan med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar