Sidor

fredag 3 februari 2017

Lövbiff i ugn



Maja har jobbat några dagar i sträck och Rex har därför övernattat hos oss. Maja är orolig att han skäller om han är ensam i lägenheten. Han har bott i vårt hus i hela sitt liv och att nu som sju-åring flytta till lägenhet är ovant. Därför får han istället vara här där han är van.
I dag kom de för att hämta hem honom och jag passade på att bjuda på mat.

Mat som sköter sig själv i ugnen är perfekt en dag som denna. Är väldigt sliten. Otroligt sliten.

Du kan använda vilka grönsaker som du känner passar. Denna gången hade jag lagt till champinjoner.


Jag gjorde en liten form till mig också. Jag bytte helt enkelt ut de animaliska ingredienserna till vegetariska. Jag använde Astrid och apornas strimlade skinka istället för lövbiff. Oatly iMat istället för grädde och grönsaksbuljongpulver istället för kalvfond.

1, 2 kg lövbiff
3 paprikor
300 gram champinjoner
6 dl vispgrädde
3 msk kalvfond
3 msk vetemjöl
3 msk fransk senap
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Skär biffen i strimlor.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
Dela eller kvarta champinjonerna.
Blanda kött, svamp och paprikor i en ugnsfast form.
Vispa ihop grädde, mjöl, fond, senap, salt och peppar.
Häll blandningen över köttet.
Gratinera mitt i ugnen 220 grader i 20-30 minuter.
Rör om några gånger under tiden.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar