Sidor

söndag 2 april 2017

Svampsås



Maten idag var inget speciellt egentligen. Familjen åt stekt kotletter till potatismoset medan jag fick en burgare från Hälsans Kök. Det som var riktigt gott på tallriken var däremot såsen.

150-200 gram champinjoner
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
2 dl vatten
2-3 dl grädde/iMat
1 1/2 msk grönsaksbuljongpulver/svampfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
majsredning

Skiva svampen.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs allt i en kastrull tills löken är glansig och svampen genomstekt.
Tillsätt vatten, grädde/iMat och buljongpulver/fond.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt koka ihop i minst 5 minuter. Gärna längre.
Red eventuellt av såsen med majsstärkelse/vetemjöl utrört i lite vatten.
Smaka av om det behövs med kryddor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar