Sidor

torsdag 22 juni 2017

Skink- och ostomelett


Serverar omeletterna på en träskärbräda. Räcker till tre-fyra personer om man serverar sallad och tzaziki till.

Tzazikin är inte gjord av Lotta eftersom gubben hittade en färdig i affären. Nya produkter måste man testa. I alla fall en gång. Denna tzaziki fick godkänt men gubben tyckte att det saknades gurka. Det är bättre att göra eget för då blir det precis som man själv vill ha det.

12 ägg
1 dl mjölk/grädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 "plånböcker" rökt skinka
150 gram riven ost
1 msk basilika

Vispa ihop ägg och mjölk/grädde.
Krydda med salt och svartpeppar.
Värm två stekpannor och dela upp äggen i dem.
Stek i några minuter tills omeletten börjar stelna. Ha inte för hög värme så du bränner undersidan.
Fördela skinka, ost och basilika på halva omeletten.
Vänd över halva omeletten så att det blir en halvmåne.
Stek några minuter till så att omeletten stelnar.

Servera med tomatsallad och tzaziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar