Sidor

torsdag 13 juli 2017

Färsfyllda bifftomater



Livet springer på allt för fort och jag hinner inte med. Jobbet tar all min ork och energi. Tur att jag har det så otroligt bra där. Men när jag kommer hem är jag helt slut och orkar inget. Hemmet rasar och det är tur att Maja kommer hem och startar en maskin med tvätt då och då

Som vanligt görs större delen av maten animalisk och en liten del till mig gör vegetarisk det vill säga helt utan animaliska produkter. Min favoritfärs är från företaget Anamma. Den rivna osten kom från Astrid och aporna.


Första gången jag testar Jeezly och den var väldigt god.


Smälte inte till 100 % men det gjorde mig inget alls. Gubben tyckte att "osten" luktade illa men han ska hålla tyst. Gamle Ole är en av hans favoriter.

500 gram fläskfärs
6 bifftomater
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1 dl vatten
riven ost
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dela tomaterna på mitten och gröp ur innanmätet. Spara detta.
Sätt tomaterna i en ugnsform.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs i olja i cirka 2 minuter.
Tillsätt färsen och stek tills klar.
Tillsätt det urgröpta från tomaterna, tomatpure, fond och vatten.
Koka ihop.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyll tomaterna med färsen.
Toppa med riven ost.
Gratinera i ugn 200 grader i 15-20 minuter.

Servera med matig sallad eller med ris/pasta/bulgur och enkel sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar