Sidor

måndag 15 januari 2018

Snabb vegansk gualsch


Gulasch, denna otroligt goda rätt har jag gjort en väldigt förenklad och vegansk rätt av idag. När orken tryter så får man lov att förenkla. Huvudsaken är att familjen får en fullvärdig middag när de kommer hem från jobb och skola.
Just när det gäller gulasch så är smakerna paprika, kummin och tomat väldigt viktiga för mig. Det är liksom de som gör grytan till en gulasch.

Givetvis kan du laga den med köttfärs. Hacka gärna lite färsk persilja och strö över grytan precis innan servering. Jag hade ingen hemma så det fick vara för vår del.

500-700 gram sojafärs
1 gul lök
1 solovitlök
2 paprikor
1 tsk hel kummin
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
I konservburk krossade tomater
3-5 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1/2 -1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Färsk persilja

Hacka löken.
Skär paprikorna i strimlor.
Mortla kummin.
Bryn färs, lök och paprika tillsammans med kummin och paprikapulver tills allt får färg.
Pressa ner vitlök.
Rör i tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongpulver.
Låt koka upp.
Smaka av med eventuellt mer kryddor.

Servera gulaschen med kokt potatis och kokt broccoli. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar