Sidor

torsdag 12 april 2018

Kikärtsbiffar



Ett väldigt enkelt men otroligt gott recept på kikärtsbiffar. Det blev fyra i burgarstorlek till frysen och tre mindre (typ platt falafel) som jag åt till lunch.

Vilken form du gör är helt upp till dig. Jag testade att rulla och det blev helt okej bollar. Däremot vet jag inte hur de håller ihop vid stekning.

1 burk (300-400 gram) kikärter
3 dl havregryn
1/2 rödlök
1 morot
1/2 solovitlök
1 msk chiafrö+3 msk varmt vatten (1 ägg)
1 tsk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skölj kikärter.
Blanda chiafrö och vatten i en skål.
Hacka lök grovt.
Riv morot.
Kör kikärter, havregryn, morot, rödlök, salt, svartpeppar, olivolja, citronsaft och chiafrö till en relativt slät smet.
Forma till biffar och stek tills de får fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar