Sidor

fredag 18 maj 2018

Pannacotta med marinerad melon - vegan


Efterrätten hann jag fotografera eftersom den var vegansk och jag också kunde äta samma. Så god.

Det räcker till 6 portioner men allt beror på hur stora/små glas man har.


Jag förberedde pannacottan dagen innan men marinerade melonen precis innan servering.

1 vaniljstång
6 dl vispbar grädde (vegan)
1 dl socker
1 tsk agaragarpulver (icke animaliskt gelatin)

Marinad:
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk lätt krossade kardemummakärnor
melonkulor från en eller flera sorters meloner

Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna som läggs i en kastrull tillsammans med vaniljstången, grädde och socker.
Sjud upp under omrörning och låt sjuda i 3-4 minuter.
Ta bort vaniljstången.
Häll upp i glas och låt stelna i kylskåpet.
Koka upp marinaden, sjud den tills den blir simmig (10–15 minuter).
Låt svalna och sila sedan.
Lägg melonkulorna i ljum marinad och låt dra.
Fördela melonkulorna på pannacottan precis innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar