Sidor

söndag 10 juni 2018

Veganska vårrullar med jordnötssås


Vårrullar är ingen snabbmat. Det krävs lite tid men det är det värt eftersom de är så goda. Kanske skulle valt en svalare dag för att laga vårrullar men är man sugen så är man.

Detta receptet är vegansk men går utmärkt att göra på animalisk färs också.

Vårrullar 
500 gram sojafärs
25 gram shiitakesvamp
2-3 schalottenlökar
1/2 solovitlök
1/2-1 röd chili
2 msk färsk ingefära
1 1/2 msk ljus soja
1 1/2 msk mörk soja
1 1/2 msk ketjap manis
1 msk sweet chilisås
1 paket filodeg
rapsolja
svarta sesamfrön

Finhacka svamp, lök och chili.
Riv ingefära.
Fräs färs, shiitake, lök, chili och ingefära tills allt får lite färg. 
Blanda ner sojasås, ketjap manis och sweet chili sås. 
Låt fräsa med i någon minut. 
Låt svalna helt.
Arbeta med ett ark filodeg i taget. 
För att resten inte ska torka under tiden så lägg arken i en fuktig handduk.
Dela arket på längden. 
Pensla olja på kanterna.
Placera 2 msk fyllningen i ena änden av arket och rulla. När du har kommit halvvägs viker du in sidorna på rullen och fortsätter sedan att rulla. 
Lägg vårrullarna på en plåt och täck över med en handduk innan du fortsätter med nästa.
Pensla rullarna med lite olja och strö över svarta sesamfrön. 
Grädda i 200 grader i 15 minuter.

Jordnötssås
1 1/2 dl jordnötssmör
1/2 dl ljus soja
1-2 dl varmt vatten
2 msk färsk ingefära
3/4 halv solovitlök
2 msk sesamolja
3 msk agavesirap
Mixa ihop allt med en stavmixer eller i en mixer.

Servera vårrullar med kokta nudlar, jordnötssås och lite groddar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar