Sidor

måndag 24 december 2018

Fläskfilégryta med svamp och timjan

När hälften av barnen kommer hem på middag blir det mycket mat. Idag bjöd vi även in min mamma. Så totalt räckte grytan till 6 personer. Detta blev en gryta som uppskattades av familjen. Passar både till vardags och fest. Jag serverade med kokt potatis men klyftpotatis hade också passat.

2 fläskfilé a' 500 gram
2 gul lök
500 gram champinjoner
1 msk kalvfond 
1 msk kantarellfond
3 dl grädde
2 dl vatten
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 msk soja
3 tsk torkad timjan
1 tsk salt 
2 krm svartpeppar

Skär filén i medaljong och bryn.
Lägg över i gryta.
Skala och strimla lök. 
Klyfta svamp och stek tillsammans med löken. 
Lägg över i gryta.
Koka ur stekpannan med vatten och häll i grytan.
Tillsätt fond, grädde, soja och matlagningsvin. 
Smaka av med timjan, salt och peppar. 
Låt småkoka i 10-20 minuter. 
Red eventuellt med maizena utrört i vatten. 

Servera med kokt potatis, kokt morötter och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar