Sidor

onsdag 13 februari 2019

Tandoorilax med broccoli, ris och limesås



Idag blev det lax eftersom Maxi hade erbjudande på färsk laxfilé för 139 kr/kilo. Gubben gillar färsk fisk och eftersom han går med på att äta mer vegetariskt/veganskt så har jag lovat finare råvaror de dagar som det är fisk eller kött. 

Idag blev han väldigt nöjd. Det var en ny smak som han inte ätit tidigare. Tandoori är en indisk krydda som oftast används till kyckling eller lamm. Den passar utmärkt till lax också. Yoghurtsåsen med lime rundar av kryddorna bra och blir ett utmärkt komplement.

Det fick bli ris men potatis både kokt eller stekt hade passat bra till. 

Receptet kommer från Coop och det är ytterligare ett snabbmatsrecept. Detta är en rätt som kräver väldigt lite förberedelse och som går väldigt snabbt i ugnen. Längst tid tar det nog att koka riset.

cirka 600 gram laxfilé
1 tsk salt
1/2 msk tandoorikrydda
1-2 broccoli
3 dl yoghurt (grekisk eller turkisk)
1 lime

Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform med bakplåtspapper.
Salta och krydda med tandoori.
Dela broccolin i buketter och placera runt laxwn.
Ringla över lite olivolja.
Tillaga mitt i ugn 200 grader i 18 minuter. Laxen är klar när den har en innertemperatur på 47 grader.
Blanda yoghurt med finrivet skal av en halv lime.
Smaka av med salt (2 krm).

Servera med kokt ris, sallad och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar