Sidor

måndag 22 februari 2021

Yakiniku




Supersnabb och väldigt smakrik rätt där köttet gärna kan marinera över natten. 



Du kan också toppa med lite sesamfrö. 

cirka 800 gram entrecote
2 msk färsk ingefära
1 1/2 dl japansk soja
1-2 tsk sambal oelek
125 gram salladslök
1/2 solovitlök
2 msk strösocker

Strimla köttet tunt.
Skala och riv ingefära och vitlök.
Blanda ihop soja, sambal oelek, socker, vitlök och ingefära.
Vänd ner köttet och låt det marinera i minst 30 minuter.
Strimla salladslöken. 
Stek köttet hastigt i omgångar. 
Häll i 1/2 dl vatten i stekpannan/woken för att koka ur alla smaker.
Lägg ner allt kött och salladslök. Spara lite till att toppa med.
Låt allt koka in snabbt.

Servera med kokt ris och toppa med salladslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar