Sidor

söndag 14 mars 2021

Linsgryta




En linsgryta som blir mer matig med lite grönsaker. Jag hade lite rester i frysen som fick slinka ner i grytan på slutet men godast är grytan om du använder dig av färsk paprika och blomkål. Inget ont om frusna produkter men färskt är ändå färskt.
Givetvis kan du använda dig av andra grönsaker. Varför inte grovrivna morötter?
Har du en skvätt 'grädde" rundar den av smaken och lite sötma från socker eller agave sirap är gott tillsammans med curry.

1 gul lök
1/2 solovitlök
2-3 tsk curry
3 dl röda linser
1  paprika
1-2 dl blomkål
1 dl gröna ärtor
1 dl majs
1 grönsaksbuljongtärning
1 1/2 liter vatten
1/2 dl tomatpuré
salt
svartpeppar

Hacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök tillsammans med curry tills löken mjuknar.
Skär paprika och blomkål i mindre bitar.
Tillsätt och låt fräsa med löken.
Skölj linserna och tillsätt dem.
Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
Koka i 15 minuter eller tills linserna är klara.
Tillsätt majs och gröna ärtor.
Låt allt bli varmt.
Smaka av med mer curry samt salt och svartpeppar.

Servera med kokt ris och/eller bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar